ZÖLDSÉG - GYÜMÖLCS ÉS EGYÉB DELIKAT ÁRU KISZÁLLÍTÁS

A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Vitaminok és azok természetes forrásai a friss zöldség és gyümölcsféleségekben



A vitamin:
szükséges a bor és szemszárazság megelőzésére, a szem ideghártyájának müködéséhez, sejtosztódáshoz, sejtnövekedéshez, depresszió kialakulása ellen, légző és emésztőrendszer, a húgyutak valamint a bőr nyálkahártyájának épségéhez, magzat védelméhez, spermiumképzodéshez


Természetes forrásai:


Cékla
Káposzta
Metélohagyma
Saláta
Sárgadinnye
Sárgarépa
Sárga gyümölcsök
Spenót
Sütötök



B1 vitamin:
szükséges a növekedéshez, a szénhidrátok lebontásához, az idegrendszer, a szív és az izmok müködéséhez.

Természetes forrásai:

Dió
mogyoró
hüvelyesek
burgonya
mák
szója



B2 vitamin:
szükséges a máj méregtelenítő feladatainak ellátásához, a szőrzet , a bőr és a köröm egészségéhez, a nyálkahártyák épségéhez.

Természetes forrásai:

Leveles zöldségek
Tojás
Burgonya
Gesztenye
Mandula



B3 vitamin:
a sejtek müködéséhez, emésztőrendszer egészségéhez, a táplálék hasznosulásához, a bőr egészségéhez nélkülözhetetlen.

Természetes forrásai:

Hüvelyesek
Datolya
Füge
Szilva
Tojás
Zöldségfélék




B5 vitamin:
fontos a központi idegrendszer kifejlődéséhez, növekedéshez, a sejtek felépítéséhez, a mellékvesék müködéséhez.

Természetes forrásai:
Gesztenye
Borsó
Aszalt gyümölcsök
Tojás
Dió
Leveles zöldségek




B6 vitamin:
szükséges az ellenanyagok és a vörösvértestek képzödéséhez, gyomorsav képzödéshez, a B12 vitamin felszívódásához, a makrotápanyagok cseréjében közremüködő enzim képződéséhez.

Természetes forrásai:

Olajos magvak
Tojás
Nyers zöldségfélék




B10-11 vitamin:
szükséges a vörösvértestek képzödéséhez, a szervezet sejtjeinek osztódásához, a fehérjék anyagcseréjéhez, csökkenti a méhnyak-, gyomor-, vastagbélrák kialakulásának veszélyét.

Természetes forrásai:

Friss gyümölcsök
Sárgarépa
Tojás
Sárgabarack
Bab
Sötét levelü főzelék zöldségek




B12 vitamin:
szükséges a vörösvértestek képzödéséhez, regenerálódásához, az idegrendszer egészséges fejlödéséhez és müködéséhez, a makro tápanyagok hasznosításához, a sejtek növekedéséhez, osztódásához.

Természetes forrásai:

Tojás
Hüvelyesek




C-vitamin:
hozzájárul a bőr, a porcok, a csontozat, a fogak és az íny egészségéhez szükséges kollagén képzéséhez, a vas felszívódásához, az immunrendszer müködéséhez, a véráramlást szabályozó noradrenalin és a hangulatot befolyásoló szerotonin képzodéséhez, az égési sérülések gyógyulásának elősegítésére, a vér koleszterin szintjének csökkentésére, a hajszálerek épségének megörzéséhez, a vírus és baktérium fertözések megelőzésére, a szabad gyökök elleni védelem erősítésére.

Természetes forrásai:

Friss zöldségek
Citrusfélék
Csipkebogyó
Paprika
Kiwi
Fekete ribiszke
Földieper
Málna
Káposzta
Burgonya
Petrezselyem
Savanyú káposzta



D vitamin:
fontos a kálcium és foszfátionok felszívódásához, melyek részt vesznek valamennyi sejt müködésében, az izmok összehúzódásában a mirigyek váladéktermelésében, jelentős szerepe van a csontképzésben segíti a csontvelősejtek és az immunrendszeri sejtek érését.

Természetes forrásai:

Tojás
Spenót
Gomba



K vitamin:
hozzájárul az egészséges csontképzéshez, jelentős szerepe van a rák megelőzésében, gátolja az erek falain a lerakódást.

Természetes forrásai:

Kelkáposzta
Kelbimbó
Kínai kel
Sárgarépa
Brokkoli
Fejes saláta
Paradicsom



E vitamin:
a sejthártyák épségének megőrzéséhez (öregedéskésleltető) anyagcseréjéhez, hatásos antioxidáns, gyorsítja az égési sérülések gyógyulását

Természetes forrásai:

brokkoli
kelbimbó
spenót
tojás

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 1
Heti: 28
Havi: 14
Össz.: 16 213

Látogatottság növelés
Oldal: Vitamin táblázat
ZÖLDSÉG - GYÜMÖLCS ÉS EGYÉB DELIKAT ÁRU KISZÁLLÍTÁS - © 2008 - 2024 - friss-aru-otthonra.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »